Yağmurlu havalarda elektrikli bisiklet sürmek için 10 ipucu

Birçok kişi yağmurlu havalarda bisiklet sürmekten çekinmektedir. Zira yağmurlu havalarda bisiklet sürmek sakin ve güneşli havalara göre daha zorlayıcıdır. Oysa ki birkaç ferahlatıcı yağmur damlasının veya sağanak yağışların sürüş keyfinizi engellemesine hiç gerek yoktur. Sizin yapmanız gereken tek şey henüz yağış başlamadan önce gereken önlemleri almak olmalıdır. Özellikle elektrikli bisikletlerin kötü hava şartlarında normal bisikletlerden farklı olmadığı düşünüldüğünde birkaç önlem almanın uygun olacağını söyleyebiliriz.

Unutmayın ki hiçbir koşul sizi Alba bisikletinizi keyifle sürmekten alıkoymamalıdır. Biz de bunu düşünerek sizler için yağmurlu havalarda elektrikli bisiklet kullanımını kolaylaştıracak ve güvenli hale getirecek birkaç ipucu hazırladık. İşte detaylar…

1.    Çamurluk Kullanın

Yağmurlu havalarda güvenli bir sürüş için hem kendinizi hem de bisikletinizi korumanız gerekir. Bu doğrultuda bisikletlerin en önemli parçalarından biri çamurluktur. Çamurluk kullanarak sürüş konforunuzu arttırabilir, kendinizi ve bisikletinizi yağıştan koruyabilirsiniz. Alba bisikletler, her hava koşuluna uyum sağlayabilmek adına standart olarak ön ve arka çamurluk ile kullanıcılara sunulmaktadır.

2.    Kendinizi Yağmurdan Koruyun

Elektrikli bisikletinizi sürerken dışarıdan gelen etkenleri takip edebilmeli ve güvende olduğunuzdan emin olmalısınız. Yağmurun sizi rahatsız etmemesi ve dikkatinizi dağıtmaması adına kendinizi korumanızda fayda vardır. Bunun için yanınızda her daim uzun, hafif ve kullanışlı bir yağmurluk bulundurmalısınız. Ayrıca en önemli güvenlik önlemlerinden biri olan kask ve eldiven kullanımını da göz ardı etmemenizi öneriyoruz.

3.    Eşyalarınızı Koruyun

Yağmurlu bir günde elektrikli bisikletinizi alarak huzurlu ve keyifli bir yolculuk yapmanız ne kadar iyi olurdu değil mi? Fakat biraz daha detaylı düşündüğünüzde eşyalarınızın yağıştan etkilenmesi tüm keyfinizi kaçıracaktır. Bunu engellemek için suya karşı tam koruma sağlayan bir çanta edinmenizi önerebiliriz. Üstelik kaliteli ve kullanışlı bir çanta için arayışa girmenize de hiç gerek yok. Alba heybe çanta ile eşyalarınızı yağmurun olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz. Ek olarak, telefon gibi elektronik cihazlarınız için yanınızda bulundurduğunuz aparatların da suya dayanıklı olduğundan emin olmalısınız.

4.    Aydınlatmalarınızı Açın

Yağmurlu havalarda güneşli ve açık havaların aksine görüş mesafesi azalmakta, kaza yapma ihtimali artmaktadır. Bu nedenle gündüz veya gece fark etmeksizin aydınlatma kullanmakta fayda vardır. Neyse ki Alba katlanır bisikletler, bataryadan beslemeli olan ön ve arka aydınlatmaları ile güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Sizin yapmanız gereken tek şek ise gösterge üzerinden aydınlatmanızı açmanız.

5.    Lastik Basınçlarınızı Düşürün

Düzenli olarak bisiklet kullananlar bilirler ki zemine ve hava koşullarına göre lastik basıncının ayarlanması gerekir. Yağmurlu günlerde özellikle sert bir zeminde uzun süreli yolculuk yapmanız gerekiyorsa lastik basıncınızı düşürmelisiniz. Eğer Alba Fold 2 ve Alba Fold X modellerini tercih ederseniz üretim sonrası 40 psi basınçla kullanıma hazır bir şekilde size ulaşacağını belirtelim. Lastik basınçlarınızı %10-%15 kadar azaltabilirsiniz.

6.    Yavaşlayın

Güvenliğinizi tehdit edecek koşullarda ne kadar aceleniz olursa olsun yavaş bir sürüş yapmanızı öneriyoruz. Aksi halde kontrolünüzü yitirmeniz ve olumsuz etkilenmeniz kaçınılmaz olacaktır. Bildiğiniz gibi, Alba Elektrikli bisikletler standart olarak 25km/s üzerindeki hızlarda elektrik desteğini kesmektedir. Fakat ıslak parkurlarda bu hızlara çıkmanızı tavsiye etmiyoruz. Aynı şekilde PAS seviyenizi azaltmanızı ve mümkün olduğunca kontrollü bir şekilde el gazını destek olarak kullanmanızı öneriyoruz. Lütfen ıslak yollarda 15 km/s üzerine çıkmayın.

7.    Daha Erken Fren Yapın

Islak zeminde bisiklet sürerken fren mesafesi uzamaktadır. Biz Alba olarak her ne kadar güvenlik önlemlerine dikkat etsek de frenleme mesafenizin uzayacağını asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Mümkün olduğunda erken fren yapmanızı tavsiye ederiz.

8.    Dönüş ve Virajlarda Dikkatli Olun

Yağmurlu havalarda yaptığınız sürüşlerle en çok zorlanacağınız alanlar dönüş ve virajlardır. Bu nedenle, özellikle dönüş anında güvenliğinizi arttırmak için PAS seviyenizi dönüş öncesi azaltmalı veya kapatmalısınız. El gazı kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Böylece dönüş esnasındaki kayma riskinizi minimuma indirmiş olursunuz.

9.    Kaygan Zeminlere Dikkat Edin

Havanın yağışlı olduğu günlerde yollar ilk olarak kayganlaşmaya ve sürücülere zorluk çıkarmaya başlamaktadır. Özellikle yağış yeni başladığında zeminde, su ve toz birleşeceğinden çok daha kaygan olacaktır. Bu nedenle sizin için tehlikeli olabilecek bu süre içerisinde daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

10.                Elektrikli Bisikletinizi Sürüş Sonrası Temizleyin

Sürüş sonrasında aracınızın yağmur sularından etkilenmemesi adına kısa bir temizlik işlemi yapmalısınız. Alba bisikletinizin daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması için gideceğiniz konuma vardığınızda bisikletinizi kurulamalı ve çamurdan arındırmalısınız. Fakat temizlik sırasında kesinlikle basınçlı su kullanmamanız gerektiğini de belirtelim.

Elektrikli mikro-mobilite ile ekonomik, verimli ve sürdürülebilir ulaşımın keyfini çıkarın.

Geç kalmayın, gelecek ile tanışın.

 

 

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.