Elektrikli Bisikletler Ne Kadar İleri Gidebilir?

Elektrikli bisiklet menzili birkaç farklı faktöre bağlı olup hesaplanması da bir hayli karmaşık olabilir. Hesaplanabilir bazı faktörler, bazılarını da hesaplamak çevre koşullarına bağlıdır. Hesaplanabilir faktörler arasında pilinizin boyutu ve motorun verimliliği, motor seviyesi ve ne kadar fazla ağırlık taşıdığınız yer almakta. Ancak hesaplanamayan faktörler arasında rüzgar, hava, sıcaklık ve arazi gibi unsurlar bulunur.

 

Piller Menzili Nasıl Etkiler?

Pilinizin büyüklüğü daha fazla uzağa gitmenize veya daha hızlı gitmenize olanak sağlar. Menzil için bir o kadar fazla pil kapasitesi gerekir. Pil gücü watt saat (Wh) cinsinden ölçülmekte, Wh ne kadar çok yüksek ise pil kapasitenizde bir o kadar büyük olur.

 

Motor Verimliliği Menzili Nasıl Etkiler?

Elektrikli bisikletinizin elektrik motorunun verimliliği, pilinizin ne kadar fazla enerji kullandığını doğal olarak etkiler. Yüksek bir kalitedeki verimli bir motor, pilinizin daha az enerji kullanmasına, verimsiz kalitesiz bir motor ise daha fazla enerji çekerek toplam menzilinizi azaltacaktır.

 

Pedal Desteği Seviyesi Menzili Nasıl Etkiler?

Seçmiş olduğunuz mod doğrudan doğruya menzili önemli ölçüde etkiler. Örnek vermek gerekirse eko mod az miktarda yardım sağlamakla birlikte pilden de daha az miktarda güç çeker. Turba mod ise çok fazla yardım ve destek sağlar bu durumda da pilinizden daha fazla gücü çeker. Bu nedenle, eko modundaki menzil turbo moda göre daha uzundur çünkü turbo mod pilinizi daha hızlı bir şekilde tüketir.

 

Uzun Menzilli Elektrikli Bisikletler

Uzun menzilli elektrikli bisikletler, uzun mesafeli yolculuklar ve geziler için tasarlanmışlardır. Genel olarak  500 Wh veya 625 Wh gibi büyük kapasiteli pillere ve menzilinizi en üst düzeye çıkarmanıza oldukça yardımcı olan verimli motorlara sahiptirler.

Bir elektrikli bisiklet için genel menzil tahmini, tek bir şarjla 30-130 km arasında değişim gösterir. Evet, gerçekten geniş bir menzil! Bunun nedeni ise menzilinizi belirleyebilecek çok fazla faktör olmasıdır.

 

Ne Tür Elektrikli Bisikletler Var?

Dağ bisikleti, yol gezintisi, gezinti, işe gidip gelme, şehir gezintisi ve daha fazlası dahil olmak üzere yapmak istediğiniz neredeyse her tür sürüş için bir elektrikli bisiklet var.

 

Elektrikli Bibrit ve Banliyö Bisikletleri

Bu tarz elektrikli bisikletler, daha fazla uzağa gitmenize, daha fazla taşımanıza, araba gezilerinizi azaltıp arkadaşlarınızla beraber daha fazla vakit geçirip eğlenmeniz için ihtiyacınız olan bütün ekstra gücü sağlar.

 

Elektrikli Yol Bisikletleri

Elektrikli yol bisikletleri sizin daha hızlı gruplar ile sürmenize ve birkaç kilometre daha uzağa gitmenize olanak sağlar. Ayrıca, tepelere ve dik yamaçlara tırmanırken size stratejik bir destek kesinlikle sağlar.

 

Elektrikli Dağ Bisikletleri

Elektrikli dağ bisikletleri, size her zamankinden daha çok parkur keşfetme ve daha fazla doğada keşif yapmanıza uzun turlar gerçekleştirmenize yardımcı olur. Tırmanışları oldukça güçlendirir.

Bloga dön

1 yorum

Sayın Alba yetkilileri,

İzmir Seda bisiklet aracılığıyla sizden almış olduğum fold 2 bisiklet.. Gerçekten çok tatmin edici, peformans yüksek ve şasi olarakta çok kaliteli. Her halde hayatımda kendim için yapmış olduğum en güzel işlerden biri bu bisikleti sizden, sizin ürününüzü almak oldu. Üşenmeden geri bildirimde bulunmak istedim, İzmir de her gün yaklaşık 5-7 kişi soruyor bu modelinizi 😊Elinize, çabalarınıza sağlık, teşekkürler.

Bulent Aras

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.