Alba Sürdürebilirlik için Neler Yapıyor?

Yola çıktığımız günden itibaren en önemli misyonlarımızdan biri çevreci, sürdürebilirlik oranı yüksek yeşil ürünler geliştirmekti, bunun yanında şirket olarak tüm şirket içi süreçlerimizde geçen yıl ile başlayan ve önümüzdeki yılları da kapsayacak şekilde hazırladığımız yeşil yol maddelerimizi sizinle de paylaşmak istedik. Tabi ki, bu süreçte sürdürebilir yaşam adına tüm önerilerinize de açığız.

Bildiğiniz gibi batarya hücreleri tüm standartlarda tehlikeli madde olarak sınıflandırılıyor. Bu sebeple batarya hücrelerinin öncelikle yeniden kullanımına sonrasında ise geri dönüşüm ağına katılmalarına sürdürülebilir çevre düşüncesiyle çok önem gösteriyoruz.

Alba olarak, sahip olduğumuz güçlü mühendislik altyapımız ile birçok farklı batarya geliştirme projesinde yer aldık, alıyoruz ve alacağız. Operasyonlarımıza geri dönen kullanılmış batarya hücrelerinin ilk etapta sürdürülebilir ürünler adına yeniden kullanım seçeneklerini değerlendiriyoruz.

Bu kapsamda, farklı ürünler geliştirerek (taşınabilir güç kaynağı, deney düzenekleri için enerji kaynağı, vb.) ihtiyacı olan kuruluşlara sürdürülebilir şehirler için bağışlarda bulunuyoruz. Son seçenek olarak ise, kendi bünyemizde farklı test cihazları veya aydınlatma çözümleri geliştirerek hücrelerin yeniden kullanımını sağlıyoruz.

Yeniden kullanılmayacak düzeyde olan hücreleri için ise yerel belediyeler ve diğer ilgili kuruluşlar ile sürdürülebilir kent iş birliği yaparak geri dönüşüme katılmalarını sağlıyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren bünyemizde hiçbir batarya hücresinin evsel katı atık sistemlerine dahil olmadığına emin olabilirsiniz.

Diğer taraftan, önümüzde dönem ile birlikte gerekli dokümanların müşterimize online olarak ulaştırılmasını sağlayıp, basılı doküman ihtiyacımızı azaltacağız. 2022 itibari zorunlu olan tüm basılı dokümanlarımızda %100 geri dönüştürülmüş kağıt kullanımını hedefliyoruz.

Şirket bünyesindeki tüm operasyonlarımız ve alanlarımızda geri dönüşüm toplama noktaları önemli bir yer kaplıyor. Özellikle, kağıt, plastik, metal ve cam ayrımını ve geri dönüşüm ağlarına katılmalarını hem üretim, hem de idari alanlarımızda tam anlamıyla uyguluyoruz.

Önümüzdeki dönemde üretim ve paketleme operasyonlarımızda yoğunlukla kullandığımız plastik kelepçe adedini minimuma indirmeyi planlıyoruz. Mevcut haliyle yaklaşık %80 oranında geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen kutu ve/veya kolilerimizi %90 oranına çıkarmak ise bir diğer hedefimiz.

Aynı şekilde, güvenlikten taviz vermeden tüm paketleme materyallerimizi geri dönüştürülmüş veya dönüştürülmeye uygun olanları ile yer değiştiriyoruz. Tüm bunların yanında, Alba ekibimiz için standart oryantasyon eğitimleri dışında, özel sürdürebilirlik eğitimleri ile hazırlıyoruz. Bu sayede şirket için farkındalığın arttırılmasını hedefliyoruz.

Aynı zamanda, çevresel sürdürülebilirlik için yeşil ulaşımı tercih eden ekip arkadaşlarımız tüm test ürünlerimizi ücretsiz olarak kullanabiliyor. Sürdürebilir bir dünya için herkesi Alba ailesine bekliyoruz.

Geç kalmayın, gelecek ile tanışın.

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.